STANDARDISERINGSPRISET 2024

Vem ska få standardiseringens finaste pris?

Ställer din organisation om med stöd av standarder? Har ni kunnat påverka hjärtefrågor till ökad samhällsnytta? Skapar global standardisering acceptans för nya, innovativa produkter? 

Std_priset_logo_2024

Samlande kraft för ett konkurrenskraftigt Sverige  

Välkommen att nominera din kandidat till årets mest prestigefyllda utmärkelse, för nytänkande initiativ som kan inspirera fler till ökad samhällsnytta med stöd av standardisering.

Annika Andreasen
vd SIS

SIS-vd

24

AUGUSTI

Senaste dag att nominera din kandidat

stjärna

24

SEPTEMBER

Tre organisationer går till final

stjärna

14

OKTOBER

Vinnaren koras med pompa och ståt

STANDARDISERINGSPRISETS JURY 2024

SIS vd samt namnkunniga från näringsliv och akademi bedömer bidragen samt utser tre finalister. Den slutliga vinnaren koras i samband med firandet av World Standards Day hos SIS i Stockholm. Förutom äran, får vinnaren 25 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål. 

1 pixel
Annika

Annika Andreasen
vd SIS

Jury_Anna_Hallberg

Anna Hallberg
styrelseproffs och
f.d. utrikeshandelsminister

juryn2

Mattias Lindahl
professor Linköpings universitet

juryn5-1

Susanne Nellemann Ek
vd BIM Alliance

juryn3

Pia Sandvik
vd Teknikföretagen

1 pixel
BEDÖMNINGSKRITERIER

Juryn värderar nya kreativa sätt som stärker svensk konkurrenskraft och bidrar till samhällsnytta genom standardisering.

Nominera din kandidat

FESTLIG PRISUTDELNING I OKTOBER

Vinnaren koras i samband med SIS storslagna firande av World Standards Day, som i år äger rum måndagen den 14 oktober i Stockholm. Samtidigt hyllas Årets ordförande, Årets kommitté och Årets convenor.

Företaget Hammerglass i Förslöv blev förra årets vinnare av Standardiseringspriset. De är specialiserade på okrossbara lösningar och har engagerat sig i standardiseringen för att driva frågan om en internationell standard för säkerhetsglas i entreprenadmaskiner.  

Hammerglass

Hammerglass AB
Vinnare av Standardiseringspriset 2023

WORLD STANDARDS DAY - EN DAG VÄRD ATT FIRA

I oktober manifesterar vi standardiseringens vision om en bättre, hållbar och mer rättvis värld. Standarder erbjuder lösningar som världen kan enas kring. Använd dem och bli själv en del av lösningen!

I 100 år har SIS skapat förutsättningar för Sveriges industriella utveckling. Just nu pågår många projekt som syftar till att lösa framtida utmaningar, såsom fossilfritt stål, biologisk mångfald och cirkulär ekonomi - bara för att nämna några.

Så gör som 5000 andra och gå med i SIS standardisering. Det stärker dina kunskaper, utökar nätverket och ger möjlighet att bevaka dina intressen. Klicka här för att veta mer om SIS nationella arbete.

wsd
KONTAKT

Frågor:

Heléne Jansdotter Lindholm
Projektledare SIS
helene.jansdotter.lindholm@sis.se

Presskontakt:

Anne Rådestad
Pressansvarig SIS
anne.radestad@sis.se

FÖLJ OSS

Lär dig mer om SIS och standarder genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.


 

facebookInstagramLinkedIn