STANDARDISERINGSPRISET 2023

Din verksamhet kan bli första vinnaren av Standardiseringspriset!

Standarder spelar en avgörande roll för möjligheten att driva innovation, främja rättvis konkurrens och lösa globala utmaningar. Med ett guldkantat pris vill vi hylla nytänkande initiativ och inspirera fler till att bana väg för reell samhällsnytta med stöd av standardisering. 

logo-std-prize
Start_bildSISvd_Fotograf-Peter_Knutson

Välkommen att nominera den verksamhet som du tycker är värd att hyllas!

pil

Standardiseringspriset är en ny, årlig utmärkelse som lyfter standardiseringens betydelse för utveckling och ett hållbart samhälle. 

Kanske en organisation som ställer om med stöd av standarder eller en myndighet/start-up som påverkar inom sina hjärtefrågor/stärker sin konkurrenskraft genom att delta i internationell standardisering? Du väljer!

Annika Andreasen, vd SIS

pil

Jag vill nominera följande verksamhet till Standardiseringspriset 2023

31

AUGUSTI

Senaste dag att nominera din kandidat

stjärna

3

OKTOBER

Tre verksamheter går till final

stjärna

13

OKTOBER

Vinnaren koras med pompa och ståt

STANDARDISERINGSPRISETS JURY 2023

SIS vd samt experter och namnkunniga från näringslivet och akademin bedömer bidragen samt utser de tre finalisterna. Den slutliga vinnaren tillkännages i samband med firandet av World Standards Day på SIS i Stockholm. Förutom äran erhåller vinnaren 25.000 kronor och skänka till valfritt välgörande ändamål. 

SISvd_fotograf_Peter_Knutson-1

Annika Andreasen
vd SIS

juryn4-1

Jan Larsson
vd Business Sweden

juryn2

Mattias Lindahl
professor
Linköpings
universitet

juryn5-1

Susanne Nellemann Ek
vd BIM Alliance

juryn3

Pia Sandvik
vd Teknikföretagen

KRITERIER

I sin bedömning värderar juryn nya kreativa sätt att stärka svensk konkurrenskraft och bidra till samhällsnytta genom standardisering. 

FESTLIG PRISUTDELNING 13 OKTOBER

Den slutliga vinnaren koras i samband med firandet av World Standards Day, som i år sker fredagen den 13 oktober på SIS i Stockholm. Samtidigt delar vi ut ytterligare tre ärofyllda utmärkelser, nämligen Årets ordförande, Årets kommitté och Årets convenor. Nominera här! 

årets-bild
WORLD STANDARDS DAY

I oktober manifesterar vi standardiseringens vision om en bättre, hållbar och mer rättvis värld. Standarder erbjuder lösningar som världen kan enas kring. Använd dem och bli själv en del av lösningen! 

I 100 år har SIS skapat förutsättningar för Sveriges industriella utveckling. Just nu pågår många projekt som syftar till att lösa framtida utmaningar, såsom fossilfritt stål, biologisk mångfald och cirkulär ekonomi – bara för att nämna några. 

Så gör som 5000 andra och gå med i SIS standardisering. Det stärker dina kunskaper, utökar nätverket och ger möjlighet att bevaka dina intressen. Klicka här för att veta mer om SIS nationella och internationella arbete.

wsd
KONTAKT

Frågor:
Heléne Jansdotter Lindholm
Projektledare SIS
helene.jansdotter.lindholm@sis.se

Presskontakt:
Anne Rådestad
Pressansvarig SIS
anne.radestad@sis.se

facebookInstagramLinkedIn